Filosofie și parteneriat pragmatic

 Bun regăsit!

Împreună și alături de voi caut să înțeleg direcția în care evenimentele mișcă piața de servicii, implementarea în producție și lanțul de aprovizionare a inovațiilor tehnice. Este vorba de soluțiile aflate deja conturate, pentru care este nevoie să fie aduse în forma unor produse utilizabile în mod curent. Însă, mai este vorba și despre cele ce vor rezulta din cercetarea și adaptarea acestor soluții la utilizările practice necesare.

Mi se pare cu atât mai provocator atunci când ne referim la o grupă/ serie de utilaje pilotate direct sau de la distanță, menite unor folosințe din spectrul de răspuns la incidentele cu efecte radicale care conduc la reducere și risc al facilităților curente, care delimitează conceptul nostru de calitate a vieții. Mi se pare semnificativ că organizații internaționale cu influență regională și mondială dezvoltă și promovează programe de reziliență și reconstrucție UE-Managementul dezastrelor sau înființează departamente noi care urmăresc diminuarea consecințelor dezastrelor, cum este Oficiul Națiunilor Unite pentru Reducerea Riscului de Dezastre UNDRR. Accentul activității acestor organizații se pune mai ales în zonele cele mai expuse degradării condițiilor climatice și de sol, fără să fie neglijate efectele acțiunilor militare și politice. Cercetătorii au observat corect că, pe lângă urmările nemijlocite, toate evenimentele produc un același efect disruptiv la niveluri continentale și globale, fie că sunt de origine naturală, fie socio-umană.

Migrația este rezultatul cert și palpabil al schimbărilor climatice, pe de o parte, și al confruntărilor armate și politice, pe de altă parte. Strămutarea grupurilor de oameni din habitate inițial amenajate în locații neamanajate sau expuse fenomenelor geomorfologice și climatice ridică în atenția administratorilor publici și ai operatorilor privați aspecte de utilitate și oportunitate față de provocările nemijlocite.

Refacerea vieții are loc pornind de la renașterea speranței, iar aceasta se întâmplă prin într-ajutorarea oamenilor. În cazul dezastrelor, mijloacele de întrajutorare trebuie asigurate atunci când sunt solicitate în condiții inevitabile. Tratarea inevitabilității necesită cercetări și mijloace de diminuare a riscurilor, cu scopul de reducere a pierderilor neașteptate din avuția comunității. Avuția cuprinde infrastructura și facilitățile pe baza cărora comunitatea își asigură un anumit grad de sănătate și bunăstare, își gospodărește anume speranța de viață.

Printre mijloacele de susținere a rezilienței în fața dezastrelor se regăsesc vehiculele pilotate direct sau de la distanță și elementele fixe de infrastructură, care oferă posibilitatea relocării de urgență pe amplasamente nesistematizate. Avem în vedere că dezastrele afectează de asemenea infrastructura energetică și de producție industrială. Astfel că, suplimentar domeniilor de habitat sigur și transport sigur, trebuie asigurată și partea de producție circulară. Ar exista o probabilitate substanțială ca, în urma dezastrelor, resursele amenajate spre exploatare și lanțurile de aprovizionare și servicii să fie afectate fundamental, iar astfel producția mijloacelor de trai să aibă circuitul întrerupt, complicând în plus situația comunității umane supraviețuitoare dezastrului în cauză.

Una dintre soluțiile de preîntâmpinare a integralității efectelor neașteptate ale dezastrelor este reorientarea producției industriale către serii medii și reduse, realizate în capacități flexibile, folosind un mix optim de energie, în funcție de resursele disponibile pe arealul amenajat în urma strămutării din cauza dezastrului. În perioada contemporană există alte nevoi care orientează activitatea energetică și productivă către sursele regenerabile, recuperarea și recircularea materialelor, materiilor prime și subansamblelor (elemente de structură construită, cât și mecanisme și submașini pentru mediile terestru, acvatic și aerian), mai de grabă din epuizarea morală a modurilor economice pe baza cărora s-a construit piața și lanțurile de aprovizionare mondiale.

Gestionarea habitatelor fixe se dovedește costisitoare și chiar nesănătoasă pentru umanitate. Mitul evoluției de la starea de comunitate călătoare la acela de comunitate sedentară ridică cu atât mai multe bariere mentale în fața elaborării unor soluții și executării unor operațiuni care să vizeze creșterea adaptabilității în fața unor evenimente neașteptate din surse naturale și umane.


Pornim de la aceste idei atunci când începem o afacere de consultanță și servicii orientată către dezvoltarea de aparate aeriene de transport local, dar și cu menirea realizării unor lucrări în zone neamenajate pentru transportul terestru, acvatic sau aerian. Producția acestor mașini și sisteme este prevăzută să se realizeze în unități industriale, chiar manufacturiere (!), de mici dimensiuni, cu un grad superior de autonomie.

Lucrările cărora aceste aparate trebuie să le răspundă prin capacitățile proprii se înscriu, de asemenea, în cicluri economice. Aparatele acoperă serviciile: de transport pe distanțe medii și scurte; de montare a structurilor modulare; de montare și întreținere a capacităților și instalațiilor energetice; de asigurare a protecției comunitare în situații de urgență (de exemplu incendii sau contaminări).

ODIG Consultanță și Servicii SRL are la dispoziție în primul rând soluții tehnice patentate în domeniile mecanic (motoare și dispozitive), aviatic, de manufactură aditivă (confecționare spațială a reperelor din materiale metalice și compozite nemetalice), de amenajare a habitatului (arhitectură), de montare-demontare a structurilor modulare (realizate din materiale metalice și compozite nemetalice; arhitectură, construcții, instalații), de comutare energetică, comunicațională și industrială (internetul obiectelor, rețele de comunicații 6G, generatoare eoliene și fotovoltaice), precum și aplicațiile de cod care să faciliteze integrarea și menținerea acestor faciltăți
și servicii pentru o comunitate refugiată.

Mai mult decât idei, ODIG Consultanță și Servicii SRL concretizează modul de adaptare și operare a acestor amenajări, dispozitive și faciltăți prin semnarea Acordurilor de Parteneriat cu deținătorii acestor patente tehnice. Parteneriatele constituite oferă flexibilitatea activității companiilor semnatare ale acordurilor, însă interesul evident este de concretizare a unei palete sistematice de cercetare-proiectare-modelare-prototipare-valorificare prin contracte de sine stătătoare pe fiecare produs și gamă de produse.


Youtubelogo


Prezentări concentrate ale fiecărui Acord de Parteneriat, ale Partenerului ODIG Consultanță și Servicii SRL și ale domeniului de activitate în care Partenerul deține un portofoliu de lucrări și expertiză confirmată de piață urmează să fie publicate pe canalele media. Aceste diseminări ale activităților comune marchează momentele contractuale, respectiv semnarea acordului, dezbaterea soluțiilor, semnarea contractelor de servicii, momentele de progres tehnologic și managerial de pe parcursul realizării serviciilor contractate, puncte de vedere ale clienților, furnizorilor, beneficiarilor, autorităților și finanțatorilor cu trimitere la momentele menționate.

Colaborarea cu voi este foarte importantă pentru noi, Partenerii. Conformarea la cerințele activității voastre, la contextul în care apelați la serviciile noastre ne oferă valoroasa ocazie de a ne aduce contribuția la țelurile prin atingerea cărora vă propuneți să ajutați reziliența speciei umane în fața vicisitudinilor de orice natură.


Cu cele mai bune gânduri,


Dr. Dan Oprea

office@odig.tm.ro

https://sites.google.com/view/infrastructure-as-service/main-page

+40765756540



Comentarii

Cayley Aerospace Incorporated

Cayley Aerospace Incorporated
Cayley Aerospace Incorporated

Flexsola International Development Company

Flexsola International Development Company
Flexsola International Development Company

IT Hero Technology

IT Hero Technology
IT Hero Technology

SilverPlank Logis

SilverPlank Logis
SilverPlank Logis

Persoane interesate

Financial Intelligence

The Verge - All Posts

Postări populare