Ceva mai aproape de concret

La bună citire !

Mai multe lucruri bune s-au întâmplat de la ultimul comentariu pe care l-am împărtășit pe acest blog. Cel mai important este acela al emiterii actelor de constituire a noii mele întreprinderi S.C. ODIG Consultanță &Servicii S.R.L.

Sunt în faza de a asambla ofertele precontractuale pe care le-am primit și le-am publicat pe pagina de site Documente Contractuale.

Pe de o parte, mă simt onorat de încrederea acordată în această fază. Pe de altă parte, sunt bucuros că, pe baza activității curente de bază a fiecărui colaborator menționat, sunt în măsură acum să încadrez profilul tehnic al serviciilor prestate.

Iar aici mă refer la soluțiile tehnice pentru fuzelajele și motorizările aparatelor de zbor ușoare și ultraușoare, pentru care sunt puse la dispoziție patentele la care m-am referit anterior. Toate fazele de proiectare sunt asigurate de o echipă specializată, cunoscută pe respectiva nișa de piață și cu rezultate certificate de tranzacțiile pe care le-au încheiat

O altă zonă importantă sunt capacitățile de fabricare pieselor și dispozitivelor prin tehnologia de tipărire 3D. Aceste capacități sunt atât pentru confecții metalice, cât și pentru materiale compozite. Pe baza proiectelor tehnice realizate, pornind de la patente, realizăm în cadrul unor proiecte cu finanțare rambursabilă și nerambursabilă modelele la scară ale aparatelor de zbor și dispozitivelor asociate operațiunilor vizate. Acestea sunt testate, iar pe baza rezultatelor obținute în teren și laborator, sunt transpuse în prototipul, care în final demonstrează capacitatea de funcționare a aparatului de zbor.

Însă, în egală măsură, ca subiect al unui alt proiect cu finanțare atrasă de la sponsori și beneficiari, dezvoltăm cu aceleași capacități de producție elemente structurale modulare de habitat și utilitare (inclusiv generare autonomă de energie) pentru taberele de refugiu necesare în cazul dezastrelor și calamităților locale.

Atât vehiculele, cât și construcțiile sunt dotate cu instalații energetice, de balizaj (pentru traficul aerian, naval și terestru), comunicații și detecție (exterioară și monitorizare de mediu locuibil și stare de sănătate a locatarilor la interiorul incintei), care se dezvoltă pe o altă linie de proiecte cu finanțare atrasă. De notat că aceste facilități presupun atât confecționare din materiale metalice sau compozite (nemetalice) prin tehnologia 3D de depunere stratificată a materialului, cât și dispozitive electrice și virtuale, inclusiv pentru scanarea stării de sănătate a operatorilor și locatarilor din ansamblurile respective.

Ipoteza de lucru, pentru care aparatele de zbor, structurile de adăpost și dispozițivele care deservesc utilizarea acestora, este o situație post-incident care ridică gradul de risc de funcționare și viață în zona respectivă. Din acest punct de vedere, serviciile puse la dispoziție se referă la aplicarea tuturor măsurilor de prevenire și reducere a riscului de finanțare și de funcționare curentă a ansamblului proiectat și construit fizic, pentru locația recomandată pentru asemenea situații.

Revin cu informații pe măsură ce etapele menționate se concretizează și astfel se deschid noi ocazii de extindere a bazei de colaborare tehnică pe temele amintite.

Adresele de e-mail și secțiunea de corespondență de pe acest blog vă stau la dispoziție pentru comunicarea operativă.


Comentarii

Cayley Aerospace Incorporated

Cayley Aerospace Incorporated
Cayley Aerospace Incorporated

Flexsola International Development Company

Flexsola International Development Company
Flexsola International Development Company

IT Hero Technology

IT Hero Technology
IT Hero Technology

SilverPlank Logis

SilverPlank Logis
SilverPlank Logis

Persoane interesate

Financial Intelligence

The Verge - All Posts

Postări populare